Tips bij het solliciteren

1. Oriëntatie

Zonder goede oriëntatie kunt u geen goede keuzes maken en is het niet mogelijk u optimaal voor te bereiden op een sollicitatiegesprek. Bedenk wat voor functie u wilt gaan uitoefenen. Denk hierbij aan; welke carrièrestap u wilt maken, welke wensen u graag vervult wilt zien en bij wat voor soort bedrijf u graag zou willen werken.

2. Zelfanalyse

Nu u uw CV netjes heeft opgemaakt, gaat u zelf eens nadenken over waarom uw CV er uitziet zoals hij eruit ziet. Niet qua lay-out, maar juist qua inhoud; waarom heeft u bepaalde keuzes gemaakt? Wat heeft u ervan geleerd en hoe heeft deze ervaring weer geleid tot het beïnvloeden van andere keuzes? Stel uzelf kritische vragen: Wie? Wat? Waarom? Wanneer? Etc.

Wanneer u dit duidelijk in kaart heeft gebracht, bent u een stuk zelfbewuster en vergemakkelijkt dit het proces in het vinden van een nieuwe geschikte baan.

3. Het sollicitatiegesprek

Wanneer wij denken dat u de juiste match voor de desbetreffende opdrachtgever bent, zal u worden uitgenodigd voor een eerste gesprek. In de meeste gevallen zit u tegenover twee personen. Kom op tijd en zorg dat u de achtergrond van het bedrijf kent: de verschillende typen producten, in welke landen het bedrijf actief is etc.

Zorg daarnaast dat u op de hoogte bent van het nieuws. Lees tenminste één week lang de krant voordat je aan het gesprek begint en neem op de webpagina van het bedrijf de laatste nieuwsberichten door.

4. De eerste indruk

Uw eerste indruk is bijzonder belangrijk en wordt binnen de eerste minuut gecreëerd. Deze eerste indruk bestaat uit een aantal factoren die een belangrijke rol spelen. De allereerste indruk laat u achter met uw gezicht en uw handdruk; houdt oogcontact wanneer u een hand geeft en toon een vriendelijke glimlach. De eerste indruk wordt bepaald door je lichaamshouding; het voorkomen en bewegen. Het is belangrijk dat u fris en verzorgd gekleed gaat. Stem uw kleding af op het bedrijf, maar kies wel een outfit waarin u zich niet ongemakkelijk voelt.

Op zoek naar werk?
Wij zorgen voor een bijpassende baan

Maak direct een cv aan

Vacatures in diverse

Branches

Metaal

Op zoek naar werk in de metaal? Deze sector vraagt om nauwkeurigheid en flexibiliteit. Bekijk onze vacatures.

Lees verder

Techniek

Zoekt u een nieuwe uitdaging? In de techniek kunt u alle kanten op! Bekijk hier onze vacatures.

Lees verder

Bouw

Lijkt het u leuk om in de bouw te werken? Dan hebben wij werk waar u naar op zoek bent. Bekijk de vacatures.

Lees verder

Productie

Zoekt u een baan in de productie? Bekijk het actuele aanbod hier en vindt uw nieuwe productiewerk via Dextron.

Lees verder